Your search results

Sportveld MidlarenAls dorpsbewoners willen we graag samen komen tot een nieuwe inrichting en aanpak van het drassige sportveld te Midlaren. In de zomer van 2017 wordt een feestelijke brainstormbijeenkomst georganiseerd waar van veel Midlaarders ideeën worden gevangen over een nieuwe inrichting. Deze ideeën worden uitgewerkt door een werkgroep waar ook de jeugd in is vertegenwoordigd.

Na een actieve brainstorm in het dorp, waaruit een werkgroep is opgezet met maar liefst 10 dorpsgenoten (5 volwassenen en 5 jongeren), is gebleken hoe belangrijk men het sportveld waardeert. Duidelijk is uitgesproken dat we als dorp behoefte hebben aan een centrale plek waar we elkaar – van jong tot oud – kunnen ontmoeten. Met het proces van herinrichten en met de nieuwe inrichting zelf wordt Noaberschap en sociale binding gestimuleerd. De activiteiten zijn over het algemeen gericht op cohesie. Een plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. De brainstorm leverde wel 50 (soms wilde) ideeën op. Op de brainstormavond konden dorpelingen ook meteen hun favoriete top 5 aangeven.

De werkgroep. Een groep van 5 volwassenen en 5 jongeren heeft zich bereid verklaard om de brainstormavond verder uit te werken en heeft uit de waarderingen van de dorpsgenoten een top 10 van ideeën samengesteld. Vervolgens is de groep in groepjes van twee á drie personen opgesplitst. Elk groepje heeft 1 of 2 ideeën uitgewerkt. In september kwam de werkgroep bij elkaar en werden de uitgewerkte ideeën aan elkaar gepresenteerd.

In december zal het gehele dorp worden ingelicht middels een bijeenkomst.
Tevens worden in december en januari verschillende fondsen aangeschreven.

Compare properties

Soortgelijke projecten

Bevrijdingsfestival Amherst 2017 Zuidlaren

Met diverse activiteiten in en rond het dorp wordt Zuidlaren een weekend lang een ...
Met diverse activiteiten in en rond het dorp wordt Zuidlaren een weekend lang een garnizoensplaats. Bevrijdingsfestival met “militaire” kampementen, demonstraties ...

Project De Veelkleurige Mantel

Met zoveel mogelijk verschillende mensen uit Noord Drente maken een textielkunstwerk, dat symbool staat ...
Met zoveel mogelijk verschillende mensen uit Noord Drente maken een textielkunstwerk, dat symbool staat voor de verrassende veelkleurigheid van de ...