Your search results

Crowdfunding

Een van de mogelijkheden van financiering is crowdfunding, ook wel publieke financiering genoemd. Crowdfunding is ook te combineren met bijvoorbeeld het aanvragen van fondsen en subsidies. Een overzicht van verschillende fondsen staan onder het kopje financiering op de website.

Crowdfunding kan via een online platform, maar het kan ook worden gerealiseerd in je eigen wijk of buurt. Bij beide manieren is het belangrijk dat je initiatief mensen enthousiast krijgt om je te ondersteunen. Een betrokken netwerk is namelijk makkelijker mee te krijgen bij je initiatief. Hieronder staan enkele tips om je netwerk enthousiast te krijgen.

– Verhaal dat pakkend is. Een pakkend verhaal is van belang, omdat je op deze manier je initiatief het beste kunt inzetten bij de campagne. Zo zorgt het verhaal, zonder dat er bijvoorbeeld een campagne is gebruikt, voor enthousiasme.

– Sterke campagne. Na een verhaal dat enthousiast maakt, is een sterke campagne ook van belang. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het gebruik een leuke video. Of organiseer een bijeenkomst waarbij je je idee onder de mensen brengt.

– Een manier om mensen enthousiast te krijgen is om beloningen tegenover het financieren te zetten. Hierbij kan je iets unieks bedenken wat past bij het initiatief dat je wilt financieren. Bijvoorbeeld het boek dat je graag wilt publiceren als beloning geven aan degenen die doneren. Of denk aan een kopje thee die genuttigd kan worden in het café dat je graag wilt opstarten.

Heb je helemaal geen idee hoe je zelf crowdfunding moet aanpakken? Een laatste tip is om dan zelf ook op internet te zoeken naar tips en trucs. Op internet is namelijk al veel geschreven over het gebruik van crowdfunding en zijn verschillende stappenplannen te vinden.